На курортах "квітне" культура обману відпочивальників

Випадки зловживань та відвертого обману відпочивальників почастішали на курортах Херсонщини в розпал сезону.

Власники приватних готелів як на чорноморському, так і на азовському узбережжі краю різко (на 30-50 відсотків) підняли вартість проживання та харчування, але це не головна проблема. Вони ще й почали вводити всілякі надумані обмеження для гостей, взагалі не передбачені вітчизняним законодавством.

Скажімо, на Арабатській стрілці в багатьох пансіонатах та гостьових будинках відмовляються здавати будиночки та номери менше, ніж на шість днів, створюючи незручності тим, хто приїхав на уїк-енд.

У разі, коли відпочивальникам не подобаються побутові умови в пансіонаті й вони хочуть звідти виїхати, гостям часто-густо не повертають гроші за проживання, сплачені авансом, - мовляв, або залишайтеся та задовольняйтеся тим, що є, або їдьте ні з чим.

Зрештою, у таких "палацах" ще й величезні проблеми з безпекою. Тільки до лікарні Голопристанського району Херсонщини протягом тижня надійшли з таких оздоровниць двоє малюків. Хлопчик у пансіонаті селища Залізний Порт влучив м'ячиком у декоративний фонтан і отримав сильний удар струмом через порушену ізоляцію електропомпи.

А дівчинка на гральному майданчику іншої оздоровниці, у селі Приморське (Більшовик), наштрикнулася на гострий шматок заліза, що стирчав з піску. Він прохромив їй стегно заледве не наскрізь -- для порятунку крихітки знадобилася термінова операція.

Заяви про обман гостей надходять до поліції курортних районів чи не щодня, але покарання власники нерухомості не дуже-то й бояться. Адже переважна частина пансіонатів має формальний статус звичайних житлових будинків, і документів про оплату проживання тут просто не надають. Тож у разі виникнення якихось конфліктів довести сам факт сплати грошей чи порушення зобов'язань перед клієнтом зазвичай буває дуже тяжко.

Правоохоронці також фіксують значний наплив на курорти торговців всіляким нелегальним крамом та їжею сумнівного походження. "Голос України" вже писав про вилучення тут цілого "моря" сурогатного спиртного та тисяч пачок цигарок без акцизних марок. Тепер виявилося, що на азовське узбережжя почала переміщуватися і тіньова торгівля пальним.

У місті Генічеську, приміром, працівники Головного управління ДФС Херсонщини виявили нову АЗС, що працює без жодних дозвільних документів. Прес-служба ГУ ДФС повідомляє про вилучення ємностей, колонок, а також 37,6 тисячі літрів дизпалива та бензину невідомого походження. Звісно, їх якість споживачам ніхто не гарантував.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон