Як приморський ресторатор «зекономив» 152 тисячі гривень

Черговий рейд з легалізації підакцизних товарів на морському узбережжі Чорного моря закінчився для херсонського підприємця у с.Приморське (с.Більшовик) штрафом за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у сумі 112740 гривень.

Спритний ресторатор поскупився придбати ліцензії для роздрібної торгівлі підакцизними товарами по 200грн. на кожен з двох кафетеріїв, які були розташовані за однією адресою.

В додаток до штрафних санкцій алкогольні напої у кількості 638,9 літрів на суму 39370 гривень вилучено.

От і рахуйте самі! 200 гривень – чи 152 тис. гривень!

Та пам'ятайте про відповідальність за порушення у сфері ліцензування:

До суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі:

оптової (включаючи імпорт та експорт) і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій: - 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень;

роздрібної торгівлі алкогольними напоями через електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), не зазначений у ліцензії: - 200 відсотків вартості реалізованої через такий контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) продукції, але не менше 10000 гривень.

Перевірки тривають.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон