23 мільйони на аварійну безпеку Каховської і Дністровської ГЕС

ПАТ «Укргідроенерго» 7-8 липня уклало дві угоди про будівництво системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення на ГЕС на загальну суму 23,07 млн грн.


ТОВ «Укртрансзв'язок» оснастить такою системою Каховську ГЕС за 15,56 млн грн.

ТОВ «Телеком-Комплекс» отримає 7,51 млн грн. на систему Дністровської ГЕС.

Виконають будівельні роботи, придбають і змонтують устаткування, прокладуть кабель і проведуть пусконалагодження.

Із першим переможцем змагалося ТОВ «Укрзалізничавтоматика», а з другим – ТОВ «Одесакомунекологія».

Останнє пропонувало роботи на Каховській ГЕС на третину дешевше. Заявку відхилили через невідповідність апаратури та програмного забезпечення вимогам тендеру, неповний аналіз цін будівельних матеріалів у регіоні та не виключену вартість електроенергії замовника. Крім того, розмір кошторисного прибутку та адміністративних витрат на пусконалагоджувальні роботи не відповідав ДСТУ-Н Б Д.1.1-3:2013.

Тендер щодо Дністровської ГЕС провели з четвертої спроби. Двічі торги відміняли, відхиливши всі пропозиції, включно із дещо дешевшими. Втретє на торги прийшов лише «Телеком-Комплекс».

«Укртрансзв'язок» зі статутним капіталом 1 тис грн. записаний на Зуріко Магамедова з смт. Лазурне Херсонської обл. Керує фірмою київський адвокат Василь Гузіков.

Магамедов є автором патенту на систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення. Він також співволодіє ТОВ «Промислово-інноваційний союз» і ТОВ «Електронний світ України».

За даними ЗМІ, за часів уряду Юлії Тимошенко в 2009 році «Електронний світ України» брав участь в схемі монополізації ринку електронної звітності, яку пов'язували з ім'ям «хрещеного батька» Тендерної палати України, нардепа Антона Яценко. Тоді власниками фірми були Сергій Юдін, Олександр Савченко, Андрій Онопрієнко, Вячеслав Мартинов і Леся Денисенко.

Харківський «Телеком-Комплекс» належить Наталі Плотниковій, Василю Ліпчанському і Дмитру Плотнікову. Останні двоє теж мають патент на систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон