Нова підстанція збалансувала енергосистему регіону

На Херсонщині нарешті збалансували внутрішню енергосистему, завершивши будівництво підстанції "Нова".

Після відключення ЛЕП "Каховка-Титан", що подавала колись електроенергію до Криму, у частково зав'язаних на неї Чаплинському та Каланчацькому районах області одразу ж виник дефіцит у багато тисяч кіловат для роботи електронасосів 21-ї насосної станції.

А вони подавали воду на зрошення понад двадцяти тисяч гектарів сільськогосподарських угідь -- в тому числі рисових плантацій. Аби уникнути аварійних відключень у часи пікового навантаження, енергетики і збудували альтернативну підстанцію біля села Каїрка у Каланчацькому районі.

Це було непросто: один лише трансформатор для "Нової" важив п'ятдесят тонн. А його потрібно було не тільки транспортувати поганими дорогами, а ще й змонтувати практично на голому місці. Та все вдалося: підстанція вже постачає енергію на об'єкти Держводагентства. І дуже вчасно: у спеку розбір води на зрошення значно збільшився, відтак і насосні станції працюють із повною віддачею.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон