Херсонських таксистів намагаються вербувати спецслужби РФ

Представники Служби безпеки України звертаються до водіїв-таксистів, що здійснюють перевезення пасажирів у зоні розмежування з материковою частиною, звертатись до СБУ для повідомлення про спроби вербовки с боку спецслужб РФ

Останнім часом почастішали випадки коли представники російської спецслужби схиляють херсонських таксистів до згоди співробітничати як агенти-інформатори та надавати допомогу у проведенні розвідувальної діяльності проти України.

Користуючись відсутністю у водіїв авто дозвільних документів для в'їзду та виїзду з території анексованого Криму, спецслужби РФ «закривають очі» на так звані порушення та пропонують співпрацю.

Нещодавно до Служби безпеки України звернувся таксист. Чоловік з грудня 2014 року здійснював на власному автомобілі пасажирські перевезення українських громадян на територію АР Крим.

Під час чергової поїздки він потрапив у поле зору спецслужб РФ. Відбулась розмова, в ході якої представник російської спецслужби намагався вербувати водія «в обмін» на не перешкоджання в його роботі.

Тривалий час таксист потерпав від психологічного тиску з боку російської сторони. Постійні погрози та виснажливі бесіди змусили його дати згоду на співробітництво. Повернувшись до Херсона, чоловік зрозумів хибність свого вчинку і звернувся до СБУ з відвертою розмовою про ситуацію, яка трапилася з ним на території анексованого Криму.

Згодом таксист відмовився від співробітництва з російською стороною, через що отримав заборону в'їзду на територію АР Крим строком на три роки. В Україні він не притягувався до кримінальної відповідальності, оскільки не вчинив дій на шкоду національній безпеці і добровільно заявив про свій зв'язок зі спецслужбами РФ.

Співробітники СБУ звертаються до водіїв-таксистів, що здійснюють перевезення пасажирів у зоні розмежування з материковою частиною, - будьте пильними:

Випадки, коли спецслужби РФ намагаються вербувати вас під час перетину кордону тимчасово окупованої території АР Крим, є непоодинокими.

Якщо ви потрапили у поле зору російських спецслужб, то можете звернутись до Служби безпеки України для повідомлення даного факту.

Співробітництво з представниками ворожої країни на шкоду безпеки держави є злочином і кваліфікується згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України як державна зрада.

Сподіваємось на вашу патріотичну громадянську позицію!

Прес-група УСБУ в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон