Перевезення туристів на острів Джарилгач під контролем влади

Дістатися на острів Джарилгач на Чорному морі у Скадовському районі, який розрекламований як перлина туристичної Херсонщини, цього літа відпочиваючим не так вже й просто...

В тому числі і про це говорили вчора, 12 липня на засіданні Ради оборони Херсонської області, яке пройшло в Білозерському районі.

На заході було відзначено, що на території Скадовського району знаходяться 11 баз стоянки маломірних суден. З них на теперішній час, у розпал туристичного сезону (!) обстеження відповідними службами лише 6 місць базування, 5 з яких відкрито...

Проблемним у цьому плані залишається перевезення туристів на острів Джарилгач, на якому по теперішній час не створено жодного об'єкта базування, а посадка і висадка пасажирів, завантаження і розвантаження маломірних суден, інших плавзасобів поза об'єктами базування заборонено.

Зі слів голови Скадовської райдержадміністрації Віктора Турика, на Джарилгач здійснюються незаконні рейси. За його інформацією, наявні конкретні зауваження щодо перевантаження судна, яке відправляється від Скадовського порту до острова.

Саме тому голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв наголосив на необхідності запровадження контролюючих рейдів та дослідження питання взагалі щодо легальності конкретного судна.

По матеріалам офіційного сайту Херсонської ОДА

Фото khers-on.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон