На курортника напав… удав

У Херсонській області на курортника напав... удав. Коли 71-річний приїжджий з міста Дніпро безтурботно прогулювався територією приватної бази відпочинкубіля села Стрілкове на Арабатській стрілці, на нього з сухої трави раптом кинулася велика змія.

Вона вчепилася йому в ногу, і кінцівка в місці укусу почала швидко набрякати. "Швидка допомога" відправила постраждалого до лікарні.

На Херсонщині степові гадюки нерідко "карають" укусами людей, котрі через свою неуважність наближаються до них, попри загрозливе шипіння. Однак у випадку з курортником він зіткнувся із полозом, котрий хоч і не отруйний, зате є досить агресивним і атакує будь-кого без попередження.

Місцевим це відомо, і вони виявляють обережність під час зустрічей із степовими удавчиками. А от приїжджим відпочивальникам та городянам про обережність треба нагадувати.

"У Таврії водяться жовтобрюхий та сарматський полози. Ареалом для сарматського, який досягає 1,2-1,6 метрів, саме і є Приазов'я, у тому числі й Арабатська стрілка. Ця змія активно захищає свою територію і справді може напасти на людину.

Зуби в неї брудні, і вона може занести інфекцію, тому під час зустрічі з полозом краще якнайшвидше відійти вбік і не дратувати його, - пояснює директор заповідника "Асканія-Нова" та знаний фотохудожник-натураліст Віктор Гавриленко.

- Свого часу я сам потрапив під "атаку" жовтобрюхого полоза. Наблизив до нього руку з фотоапаратом, аби зробити знімок крупним планом, а він миттєво кинувся і вкусив. З пальця зацібеніла кров, я її видавив і обробив місце укусу йодом. Зажило як на собаці".

Голос України

На фото Віктора Гавриленко: сарматський полоз у степах Присивашшя.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон