Промислові здобутки Херсонщини у 2012 році

Сьогодні, на черговому засіданні колегії облдержадміністрації, під час розгляду питання «Про виконання показників регіональної програми розвитку промисловості за підсумками 2012 року» стали відомі наступні здобутки області щодо росту промисловості:

1. Херсонським суднобудівним заводом вперше за роки незалежності укладено контракт на будівництво серії повнокомплектних танкерів для групи компаній SVL (Мальта) на загальну суму 50 млн дол. США Головне судно проекту у жовтні спущено на воду, а протягом першого півріччя 2013 року усі три судна будуть передані замовнику.

2. Херсонським державним заводом «Палада» на замовлення Хорватської компанії «Victor Lenac Shipyard», збудовано плавучий композитний неавтономний док вантажопідйомністю 8500 тонн, загальна вартість контракту на будівництво складає близько 80 млн грн. Власними силами та коштами продовжується будівництво аналогічного доку, розпочате для казахського замовника. Готовність дока складає 33 %, у будівництво вкладено 21 млн грн.

У рамках Президентської програми «Доступне житло» між генеральним підрядником ПАТ «Таврійська будівельна компанія» та ХДЗ «Палада» у вересні минулого року укладено договір на виготовлення залізобетонних фундаментних опор і балок, стійок та балконів на загальну суму майже 4 млн грн для житлового будинку у м. Скадовську.

3. На потужностях Херсонського машинобудівного заводу розроблено проект та запущено у виробництво модельний ряд нового вітчизняного зернозбирального комбайну «Скіф», виготовлені перші серійні зразки комбайну «Скіф-250». Підготовлені площі під виробництво ґрунтообробної та посівної техніки, розроблені та виготовлені дослідні зразки нового виду продукції – сівалки для зернових культур. За підсумками 2012 року заводом виготовлено 15 одиниць зернозбиральних комбайнів та 732 одиниці пристосувань для збирання різних сільськогосподарських культур.

4. Завершено будівництво заводу по виробництву гофрокартонної упаковки ТОВ «Дунапак-Таврія». Загальна вартість реалізації проекту становить 40 млн євро. Підприємством зареєстровано 5,74 млн євро прямих іноземних інвестицій. На сьогоднішній день працевлаштовані 76 спеціалістів, середня заробітна плата складає 4500 грн. При повній завантаженості виробничих потужностей буде додатково створено 200 робочих місць.

5. На ПАТ «Таврійська будівельна компанія» проведено роботи по монтажу автоматичного пресового обладнання по формуванню силікатної цегли потужністю 60 млн. шт. умовної цегли на рік. Це надало можливість значно скоротити споживання енергоресурсів, поліпшити якість та збільшити обсяг інноваційної продукції.

6. ТОВ «Ерфольг-Україна», яке у червні минулого року розпочало виробничу діяльність, в 1,5 рази збільшило випуск фільтрів та паперу в асортименті.

7. На кінець року на ТОВ «Завод будівельних матеріалів №1» на 20,5% зросло виробництво блоків із ніздрюватого бетону, на 8,9% збільшено випуск сухих будівельних сумішей на ТОВ «Аксона-Південь».

8. На ПрАТ «Цюрупинська швейна фабрика «Юність» завершено реконструкцію цеху з виробництва робочого одягу та освоєно виробництво нових моделей.

9. На ТОВ «Механічний завод» освоєно 2 види нової продукції –земснаряди для внутрішніх водоймищ різних модифікацій, продуктивністю від 40 до 160 м3/год з двигунами внутрішнього згорання та електродвигунами різної потужності.

10. Державним підприємством «Херсонська біологічна фабрика» впроваджено виробництво біологічних препаратів для боротьби зі шкідниками в рослинництві, виробництво яких за рік склало 60 тонн.

Загальний обсяг реалізованої промислової продукції у минулому році склав 10109,3 млн грн, що на 1060,2 млн грн перевищує показник 2011 року.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника промислового комплексу склала 2520 грн., що на 467 грн. (або на 22,7%) більше відповідного періоду 2011 року.

За результатами оцінки показників промислового виробництва область зайняла в минулому році 4 місце серед регіонів України (проти 25 місця за підсумками 2011 року).

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон