Які проблеми медицини в селах Херсонщини

Продовжує з'ясовувати висококласний лікар, кандидат в народні депутати України по 183 виборчому округу Ухаль Олена Михайлівна. Цього разу, с командою професійних лікарів, вони завітали до Токарівської лікарні.

Проблеми медицини в селах Херсонщини усюди майже однакові – це, в першу чергу, критична нестача спеціалістів та спеціального медичного обладнання.

Так, для жителів села Токарівка приїзд таких лікарів як ендокринолог, невропатолог, уролог та можливість пройти обстеження на апараті УЗД – велика рідкість та шанс реально дізнатися про стан свого здоров'я.

Адже людям, щоб зробити аналізи, встановити діагноз та слідкувати за перебігом своїх хвороб, треба їхати до міста, а для цього потрібні час та гроші. А для літніх людей це є ще більша проблема, адже дехто з них фізично не здатен виїхати на обстеження до міської лікарні.

Тому, односельчани покладають великі надії на Олену Михайлівну та сподіваються, що вона й надалі буде турбуватися про проблеми медицини їхнього районного пункту.

Для Олени Ухаль принципово важливо відродити педіатричну службу і облаштувати спеціалізовану медичну допомогу у кожній амбулаторії та поліклініці сільської місцевості, а для цього усі лікарні повинні мати необхідну кількість лікарів та сучасне обладнання.

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон