Андрій Гордєєв: Комунальні тарифи повинні бути законними та обґрунтованими

За дорученням голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва в області проводиться перевірка обґрунтованості тарифів на комунальні послуги.

Андрій Гордєєв повідомив, що перевірки буде проведено на всіх комунальних підприємствах області та дав відповідні доручення під час наради із правоохоронцями.

"Комунальні тарифи сьогодні викликають невдоволення людей, але багато хто на цій темі просто спекулює, - зазначив голова ОДА Андрій Гордєєв. – Тому разом із правоохоронними органами ми проведемо загальнообласну перевірку та доб'ємося, щоб комунальні тарифи встановлювалися законно та обґрунтовано".

На виконання доручення голови ХОДА працівники СБУ та НАБУ дослідили діяльність ПрАТ «Херсонська ТЕЦ», тарифи якої є одними з найвищих серед міст України. В рамках відкритого кримінального провадження співробітники УСБУ провели оперативно-слідчі дії на території цього підприємства.

В результаті, було встановлено, що керівниками теплогенеруючого підприємства було привласнено кошти в особливо великих розмірах, що стало одним із чинником додаткового зростання тарифів на опалення для жителів Херсона.

Оперативники встановили, що частину привласнених коштів було витрачено на придбання дорогої нерухомості.

З огляду на багатоепізодність та негативні суспільні наслідки виконуючий обов'язки начальника Управління Служби Безпеки України Олександр Черненко зауважив, що розслідування буде продовжено, а винні обов'язково притягнуті до відповідальності.

Втім керівники Херсонської ТЕЦ пояснюють високі тарифи на тепло великими втратами теплоносія, адже мережі, по яким тепло доходить до квартир городян, не ремонтувалися більше 20 років.

Ганна СОКОЛЕНКО

P.S. Про факти порушень з боку теплогенеруючих та комунальних підприємств губернатор просить повідомляти на його «гарячу» телефонну лінію за номером 0-800-50-40-77.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон