На котел для обігріву перетворили... старий сейф

Відділення зв'язку на Херсонщині відтепер купуватимуть газ для обігріву значно дешевше, ніж навіть приватні особи.

За підсумками відкритого тендера на постачання 29 тисяч кубометрів блакитного палива, оголошеного регіональною дирекцією "Укрпошти", київська фірма-переможець торгів зобов'язалася постачати необхідну кількість газу по ціні 5,5 тисячі гривень за тисячу кубометрів, тоді як пересічні споживачі платитимуть 6 тисяч 880 гривень за той самий обсяг.

Директор регіональної дирекції "Укрпошти" Юрій Горбенко каже, що завдяки відкритості тендерів за системою "ProZorro" тільки цьогоріч вдалося зекономити понад 350 тисяч гривень при закупівлі необхідних товарів та послуг.

Але на цьому зупинятися не збираються. Попри здешевлення газу, до наступного сезону холодів чотири будівлі міжрайонних вузлів зв'язку на Херсонщини переведуть з блакитного палива на альтернативне.

Торік на паливні брикети вже перейшов Великоолександрівський міжрайонний вузол зв'язку. І обійшлося це всього-на-всього у шість тисяч гривень.

Адже купували тільки нові труби та електроди для зварювання, а сам твердопаливний котел місцеві умільці сконструювали на основі... старого канцелярського сейфу, котрий припадав тут пилом невідомо скільки років і мав відправитися на металобрухт.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон