Загальнодоступні курортні пляжі перетворили на платні

Факти протизаконного перетворення загальнодоступних пляжів на платні виявила прокуратура на Херсонщині.

Підприємець, котрий уклав договір про благоустрій двох ділянок узбережжя Азовського моря площею у два гектари на курорті Арабатська стрілка, самовільно перекрив шлагбаумами під'їзди до них і почав брати по 50 гривень з кожної машини відпочивальників.

Якщо хтось відмовлявся викладати гроші, то таких борців за справедливість наймана охорона просто завертала назад. Нині шлагбауми демонтували, та розпочали кримінальне провадження.

Але подібні факти аж ніяк не поодинокі.

На раптову появу шлагбаумів біля чорноморських пляжів скаржаться відпочивальники у курортних селах Більшовик та Лазурне Голопристанського і Скадовського районів Херсонщини.

Всюди схема зловживань стандартна: підприємці зобов'язуються прибрати пляжі та вивозити звідси сміття, а натомість беруть із відвідувачів ті ж 40-50 гривень у вигляді такого собі авансу. При цьому немає різниці, чи ти приїхав на годину, чи на кілька днів, чи залишаєш після себе якісь відходи, чи ні.

Курортники скаржаться на здирництво, поліція зазвичай прибирає перешкоди на шляху до пляжів, але за кілька днів вони з'являються знову. І все починається спочатку.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон