Для держрезерву вистачить

Поповнювати державний резерв озимою пшеницею нового врожаю почали аграрії Херсонщини.

Тринадцять місцевих сільгосппідприємств уклали з Аграрним фондом контракти на постачання 72,2 тисячі тонн продовольчого зерна, і вже отримали авансом понад 160 мільйонів гривень з тих 254 мільйонів, яких воно коштує.

Та залишається питанням, чи зможуть виробники сповна виконати свої зобов'язання. Адже держава потребує саме високоякісного зерна для майбутніх товарних інтервенцій на ринку, а його частка у врожаї помітно менша, ніж торік через аномальний надлишок вологи та розповсюдження грибкових захворювань серед зернових та овочевих культур.

Хоча експерти запевняють, що хвилюватися з цього приводу не варто. Якщо з очікуваних 1,6 мільйона тонн зернових вдасться зібрати принаймні половину продовольчого зерна другого-третього класу, то цього вистачить і на поповнення держрезерву, і на внутрішні потреби регіону для виробництва борошна та випікання хліба.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон