Луценко в Херсоне обещал "очищение"

Об этом, во время пребывания на Херсонщине сообщил сам Генпрокурор Украины Юрий Луценко, который на днях подписал приказ о проверке на добропорядочность всех своих подчиненных.

Согласно документа, к стати, уже зарегистрированного в Минюсте, в течение месяца каждый работник ведомства обязан предоставить сведения об источниках доходов, как личных, так и близких родственников.

Каждую декларацию прокурорского работника сможет проверить и общественность, ведь данные разместят на официальном сайте Генпрокуратуры.

"Кожен громадянин, не анонім, а громадянин, має право надати факти про порушення, недостовірність цих даних і в ході службового розслідування буде прийнято рішення. Ще раз кажу – я спокійно ставлюся до людей, які заробили, були моменти, коли в прокуратурі були високі зарплати...

Але останні «лексуси», останні «ауді» у місцевих прокурорів або починаючих слідчих ставлять великі сумніви в об'єктивності і чесності працівників прокуратури. Ви прекрасно знаєте настрої суспільства і ви прекрасно знаєте, що може, а що не може заробити чесний працівник прокуратури. Тому тим, хто хоче «хімічити», навряд чи це вдасться, - подчеркнул, во время выступления в Херсоне, господин Луценко.

При этом глава правоохранительного ведовства уверен, – зарплата прокурорских работников непомерно мала. Но требовать повышения жалования для подчиненных от парламентариев он не станет. Ведь пока похвастаться особыми достижениями ведомство не может...

Марина САВЧЕНКО

Фото Александр Корняков

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон