Чи може козак бути браконьєром!?

Здається, що таки може, принаймні у нас, на Херсонщині. Дивна річ в лавах козаків, які нещодавно святкували День Конституції на Кам'янській Січі була помічена людинау надзвичайно яскравих і не зовсім характерних для козацтва «театральних» нарядах.

Незабаром вдалося з'ясувати, що у перших шеренгах громадської та політичної еліти області на святі задає тон ніхто інший як пан Валерій Колісніченко – екс-козак, який був виключений з лав Соборного Козацтва України «Січ» «...в силу порушення статуту та звичаєвого козацького права» ще в 2012 р., коли він був пійманий на браконьєрстві.

Як стверджують херсонські козаки, В.Колісніченко у 2012 р. не виконав наказу товариства, не захотів піти з посади. Буває таке, не завжди люди в нашій в країні знаходять в собі сили залишити місце, навіть і після гучних скандалів.

У нашому випадку Колісніченко самозвано присвоїв собі повноваження голови Херсонського обласного товариства Соборного Козацтва України Січ, «прихопив від сторонніх козацьких товариств додаткові «генеральські зірки», як стверджується в листі на ім'я голови Херсонської обласної державної адміністрації А.Путілова від 09 квітня 2015 року.

Причина з якої В.Колісніченка позбавили козацьких прав серйозна – браконьєрство. У 2012 році він був пійманий на місці злочину із мальком риби. Нагадаємо тоді козак Колісніченко єгер – браконьєр, який був пійманий зі знаряддями незаконного лову (сітями) як раз під час «рибалки» на озері Краснюковому Голопристанського району.

Згідно протоколу затримання, Колісніченко варварські вбив 27,25 кг рибної молоді – сома, сазана, судака, тарані, окуня та інших. Він був оштрафований на 8806 гривен. Тоді «браконьєр у личині природохоронця" був покараний законом і відповідно засуджений козаками.

Проте, довго чи коротко, а з тих пір минуло 4 роки і ось - пан Колісніченко вже на могилі Костянтина Гордієнка в оточенні, мабуть не обізнаного з цього приводу, керівництва області готовий стати «зразком» козацької честі та гідності для української молоді.

Не відомо як це могло статися, хто на високому рівні лобіював участь цієї людини у святкових заходах? Хто підставляє обласну владу на рівному місті?

Іван ВИШИВАНЮК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон