Херсонські шкільні бібліотеки мають шанс отримати приз

Міністерство освіти і науки проведе Всеукраїнський конкурс "Шкільна бібліотека" на визначення найкращих шкільних бібліотек до 20 червня 2014 року.

Про це сказано в наказі Міносвіти № 417 від 8 квітня.

Конкурс пройде в 3 етапи, на першому етапі (листопад-грудень 2013 року) буде визначено найкращі міські й районні бібліотеки, на другому (лютий-березень 2014 року) - міські й обласні, а на третьому етапі, що пройде з 12 травня по 20 червня 2014 року, буде визначено найкращі бібліотеки на всеукраїнському рівні.

Конкурс припускає 4 номінації.

У номінації "Сучасній школі - сучасну бібліотеку" буде оцінено роботи, у яких представлено діючий управлінський проект з модернізації бібліотеки, перетворення її в сучасний бібліотечно-інформаційний, культосвітній центр закладу.

У номінації "Шкільна бібліотека - інформаційний центр навчального закладу" представляються роботи, у яких узагальнено досвід роботи з обраної теми в контексті особливостей функціонування бібліотеки в умовах впровадження нових освітніх стандартів; забезпечення інформаційної підтримки навчально-виховного процесу, упорядкування різних інформаційних ресурсів навчального призначення, як власних так і віддалених, і т.і.

Учасники третьої номінації, що називається "Бібліотечний веб-ресурс", представляють діючі сайти (сторінки) бібліотек навчальних закладів, блоги бібліотекарів, які сприяють оптимізації діяльності бібліотек, створенню бібліотечно-інформаційного середовища навчального закладу, формуванню інформаційної, бібліотечно-бібліографічної й читацької культури педагогів і учнів.

Четверта номінація - "Методист-порадник", у якій представляється узагальнений оригінальний досвід роботи методиста з науково-методичного супроводу діяльності бібліотек навчальних закладів або підвищенню кваліфікації бібліотечних працівників.

Як повідомляло агентство, Міносвіти мало намір виділити 15 млн гривень на поповнення фондів шкільних бібліотек у серпні-вересні 2012 року.

Українські Новини

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон