Майже кожен десятий ув’язнений на Херсонщині має мобільний?

Протягом минулого та поточного років в пенітенціарних установах Херсонщини було виявлено та вилучено 512 мобільних телефонів.Фактично у кожного десятого засудженого в області було знайдено цей заборонений предмет.

Це питання порушив під час координаційної наради керівників правоохоронних органів прокурор Херсонської області Костянтин Свіденко.

«Якщо 512 телефонів знайшли, то скільки ж не знайшли? Це вже система, і ця система працює і активно працює. Тут і корупційні ризики присутні, я не думаю, що їх тільки перекидають, а й проносять. І я думаю, що не завжди проносять в посилках», - звернувся до присутнього на нараді заступника начальника У ДПСУ в Херсонській області Олега Бурого обласний прокурор.

За словами Олега Бурого, більшість з мобільних телефонів потрапляють на територію виправних установ все ж таки перекиданням їх через огорожу, однак він також зазначив, що є випадки, коли в цьому ув'язненим допомагають й співробітники установ. І за цими фактами проводяться відповідні службові розслідування.

Не втримався від коментарю з цього приводу і начальник обласного управління МВС Валерій Літвін. Він повідомив, що поширеним видом шахрайства в області є дзвінок батькам, про те, що їх син потрапив до міліції і їм треба терміново переслати необхідну суму коштів. Працюючи по даних злочинах, співробітниками міліції було встановлено, що практично всі такі телефонні дзвінки надходять з пенітенціарних установ.

Головний прокурор області дав вказівку місцевим пенітенціаріям більш жорсткіше ставитись до цього питання, адже воно є дуже серйозним, та порадив залучати до його вирішення міліцію та СБУ, якщо власними силами вони не в змозі з ним впоратись.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон