На Херсонщину прибула гуманітарна допомога від Угорщини

З 13 по 17 травня Угорська Екуменічна Служба Допомоги забезпечила вугіллям 100 родин переселенців, які проживають у селах Херсонської області.

«Готуй санчата влітку», за таким принципом, доброчинники з Угорщини потурбувалися про людей, які знайшли притулок у селах нашої області, забезпечивши їх безкоштовним твердим паливом.

Вугілля отримали родини переселенців з віддалених районів області: Верхньорогачицького району (села Чистопілля, Бабіно, Самойлівка, Первомаївка, смт. Верхній Рогачик), Великолепетиського району (с. Рубанівка, смт. Великая Лепетиха ), Нижньосірогозького району (села Вільне, Сірогози, Нижні Сірогози, Нижні Торгаї, Змагання, Верхні Торгаї, Верхні Сірогози), Каховського району (м.. Каховка, села Тавричанка, Чорнянка, Мала Каховка, Любимівка, Архангельска Слобода, Заозерне, Софіївка), Бериславського району (м. Берислав, села Качкарівка, Червоний Маяк, Веселе).

Також паливо отримали родини з селищ Нової Каховки - Корсунка, Дніпряни, Плодове, Таврійськ, Обривки, Маслівка, Тополівка. У Білозерському районі та Херсоні допомогу надано в селищах Токарівка, Нікольське, Чорнобаївка, Камишани, Зеленівка, Кіндійка). Допомогу отримали також у Цюрупинському районі (села Козачі Лагері, Великі Копані, Ліві Саги, Брилівка) та Голопристанському районі (м. Гола Пристань, села Суворівка, Чулаківка, Нова Збур'ївка, Гладківка, Кардашинка, Залізний Порт, Бехтери).

Такий масштабний проект допомоги став можливим завдяки досвіду Угорської Екуменічної служби Допомоги, яка вже більше року на території Херсонської області забезпечує гуманітарною допомогою постраждалих і вимушено переселених осіб зі Сходу.

Злагоджена співпраця представника Служби допомоги - Херсонської міської громадської організації «Ліга ділових та професійних жінок», а також служб, що опікуються переселенцями - Обласного управління МНС та Центрів соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді в районах та містах області, дозволила донести допомогу до самих віддалених куточків Херсонщини.

Протягом 2015 і 2016 року гуманітарна допомога від угорських доброчинників надходить у вигляді продуктових наборів, дорослої та дитячої гігієни, дитячого харчування, ковдр, утеплення помешкань, кухонного приладдя та твердого палива для домівок. Загалом допомогу отримали 800 категорійних родин з числа ВПО, які проживають на території нашої області.

Програма надання гуманітарної допомоги в Херсонській області продовжується в 2016 році завдяки міжнародної фінансової підтримки фонду "ACT- alliance".

Наталя КРАВЕЦЬ

Для довідки: Угорська Екуменічна Служба Допомоги має великий світовий досвід роботи з людьми, які пережили катастрофи природного та техногенного походження.

Волонтери Угорської Служби в 38 країнах світу надають допомогу людям, які постраждали від епідемій, повеней, військових дій.

Головний принцип Служби - ДОПОМОГА ЛЮДЯМ - мирним мешканцям, незалежно від їх національностей, політичних переконань та віри.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон