У Новій Маячці ліквідовували умовне підтоплення

10 квітня на території см. Нова Маячка з ініціативи начальника Управління ДСНС області відбулося штабне тренування з цивільного захисту на тему «Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня, пов'язаної з підтопленням ґрунтовими та затопленням поверхневими водами смт Нова Маячка Цюрупинського району».

Даний населений пункт вибраний не випадково, оскільки саме тут наприкінці січня через інтенсивне танення снігу та підняття рівня ґрунтових вод ускладнилась гідрологічна ситуація, яку вдалось вчасно врегулювати і не допустити підтоплення, як це відбувалось у лютому-березні 2010 року.

Мета тренування - перевірка організації оповіщення та збору особового складу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області та підпорядкованих підрозділів; вдосконалення навичок особового складу УДСНС та підпорядкованих підрозділів у прийнятті управлінських рішень при ліквідації наслідків НС, пов'язаних з підтопленням, відпрацюванні оперативного-технічної документації штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Штабні тренування проходили в два етапи. Під час першого відпрацьовувались заходи щодо приведення особового складу Управління ДСНС в стан підвищеної готовності при введенні учбового сигналу: «ЗБІР – АВАРІЯ». Під час другого - прийняття рішення уповноваженим керівником з ліквідації НС на залучення сил і засобів служб цивільного захисту області для ліквідації наслідків НС місцевого рівня, пов'язаної з підтопленням ґрунтовими та затопленням поверхневими водами смт. Нова Маячка.

Також у ході тренування здійснено додаткову перевірку роботи систем водовідведення, дренажних насосних станцій на території селища.

До тренувань залучені особовий склад УДСНС, керівний склад служб цивільного захисту області та Цюрупинського району, управління з питань НС та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, обласного управління водних ресурсів, служби екстреної медицини та медицини катастроф, Новомаячківської селищної ради; голова комісії з питань ТЕБ та НС Цюрупинського району; керівники обласних громадських організацій.
Як повідомляють в Управлінні ДСНС у Херсонській області, загалом мета навчань досягнута.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон