Скадовські ветерани до Дня Перемоги отримають грошову допомогу

1206 осіб Скадовського району до 5 травня поточного року отримають грошову допомогу. Розміри разової грошової допомоги всім ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань у 2013 році уряд країни ухвалив рішення збільшити. В середньому таке збільшення становитиме 10% порівняно з минулим роком, повідомляє прес-служба ОДА.

87 інвалідів війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, з них: 70 інвалідів I групи отримають по 2415 гривень; 10 інвалідів II групи – по 2110 гривень; 7 інвалідів III групи – по 1895 гривень.

Також, 68 учасників бойових дій та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків отримають по 745 гривень.

282 члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасники війни і жертви нацистських переслідувань, визнані за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге отримають по 375 гривень.

Крім того, 769 учасників війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інші учасники боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога отримають по 135 гривень.

Нагадаємо, що на виконання п.2 постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 № 149 «Деякі питання у 2013 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» управлінням Пенсійного фонду України в Скадовському районі сформовані та надані управлінню праці та соціального захисту населення Скадовської РДА, списки осіб, які мають право на одержання цієї разової грошової допомоги.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон