Виставка декоративно-прикладного мистецтва в обласному онкологічному диспансері

До Великодніх свят в рамках мистецького проекту «Галерея життя» 28 квітня в Херсонському обласному онкологічному диспансері відбулось відкриття виставки декоративно-прикладного мистецтва.


Роботи для експозиції надали учні та студенти херсонського навчально-естетичного комплексу «Художня школа».

Для представлення робіт своїх вихованців до онкологічного диспансеру завітали завідувач відділення вищої освіти навчально-естетичного комплексу «Художня школа» Анатолій Сліпіч, директор дитячої художньої школи Юлія Сліпіч та директор Дизайн-ліцею Павло Сліпіч.

Експозиція з 21 картини створює теплу, яскраву атмосферу, дарує духовний спокій та надихає на життя. Таким чином виставка виконує головну мету проекту «Галерея життя» - створення терапевтичного арт-середовища для покращення емоційного стану пацієнтів та співробітників диспансеру.

«В поточному році це третя виставка в диспансері, яка продовжує знайомити пацієнтів та співробітників з митцями області та доводити усім, що світ прекрасний. Адже хвороба – тимчасова, вона обов'язково буде подолана», - зазначила головний лікар онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

За її словами, крім виставки художніх робіт та майстер-класів різної тематики щосереди в диспансері проходять концерти студентів музичного училища, що теж мають свій терапевтичний ефект.

«Декоративно-прикладне мистецтво виховує смаки учнів. Кожна робота розмовляє фарбами, лініями, розповідає про своїх авторів, несе радість та позитив», - поділився Анатолій Сліпіч.

Чудернацькі птахи, квіти, чарівні звірі, незвичайні пейзажі, народні персонажі та великодні традиції на картинах заворожують, відволікають від буденних проблем кожного гостя виставки.

Як повідомила Ірина Сокур, особлива увага на Великодні свята буде приділена пацієнтам стаціонарного відділення. За традицією пацієнтів вітають зі святом, пригощаючи освяченими пасками та крашанками.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон