Без грибів можна прожити

Наголошують в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Херсонській області.

27 квітня за інформацією чергового лікаря центру екстреної медичної допомоги до реанімації Чаплинської центральної районної лікарні поступило три особи 29, 48 і 79 років з ймовірним діагнозом отруєння грибами.

Як з'ясувалося, це одна родина – мати з син і бабуся. Зараз потерпілі знаходяться у реанімаційному відділенні у стані середньої важкості.

З метою застереження громадян від небажаних наслідків вживання дикорослих грибів Головне управління ДСНС України у Херсонській області постійно нагадує правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами.

Найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а їсти штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх в магазинах. Не можна купувати гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах.

Якщо Ви відправляєтеся до лісу збирати гриби, то не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте, остерігайтеся пластинчатих грибів, не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас. Під час посухи грибів краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.

Слід уважно перевіряти зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву. Не можна вживати сирих грибів.

Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили симптоми отруєння, ніякого самолікування! Негайно викликайте "швидку допомогу". Запам'ятайте: отруєння грибами дуже важко піддається лікуванню.

Краще не збирати та не їсти гриби взагалі. Без грибів можна прожити.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон