Відвоювали землю для… громади

Землю вартістю понад мільйон гривень повернула у розпорядження громади Генічеська (Херсонська обл.) місцева прокуратура.

Договір оренди цієї ділянки площею у 89,9 га мешканка Чаплинського району області уклала з Іванівською сільрадою ще 27 грудня 2010 року. Вона її справно засівала та отримувала гроші від продажу врожаю, однак ділитися доходами ні з ким не схотіла, заборгувавши в підсумку за оренду 88 тисяч гривень.

"Судову ухвалу про обов'язкове стягнення цих коштів жінка також проігнорувала. І на додачу продовжувала обробляти землю громади, хоча трирічний термін договору оренди вже давно сплив", - каже прокурор Генічеської місцевої прокуратури Ірина Трикозюк.

Отже, прокуратура через другий судовий процес таки добилася повернення ділянки ріллі у розпорядження громади. Тепер сільрада зможе здати її в оренду більш добросовісному фермеру чи підприємцю. І вчасно отримувати належну платню за використання землі, скеровуючи гроші на невідкладні соціальні потреби.

Хоч як прикро, але чи не в кожному районі Херсонщини є по кілька таких хитромудрих ділків. Вони землю в держави чи органів місцевого самоврядування беруть, а плату за її оренду доводиться потім "вибивати" роками. І виходить це не завжди успішно, про що переконливо свідчить і випадок у Іванівці.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон