В Голій Пристані крокують до енергонезалежності

Херсонська обласна громадська організація «Регіональна рада підприємців» 26 квітня провела інформаційний семінар.

Тема семінару: «Презентація проекту «Впровадження економічно-доцільної моделі сталого енергетичного розвитку теплопостачання на прикладі теплового району міста Гола Пристань»

Захід проходив в Голопристанській ЗОШ І –ІІІ ст. №1 в рамках проекту «Впровадження економічно-доцільної моделі сталого енергетичного розвитку теплопостачання на прикладі теплового району міста Гола Пристань», що частково фінансується Європейським Союзом.

Зовсім не випадково місцем проведення семінару було обрано саме цю школу, адже з неї і почнеться реалізація проекту.

За три роки планується провести термомодернізацію у Голопристанській ЗОШ І –ІІІ ст. №1, впровадити додаткові енергоефективні заходи в дитячому садку №1 «Олімпієць» та провести реконструкцію котельні, що опалює ці заклади із заміщенням природного газу біопаливом. Завершальним етапом проекту є удосконалення структури енергоменеджменту у відповідності з міжнародним стандартом ISO 50001.

Сьогодні питання енергоефективності та енергозбереження стоїть дуже гостро і однією із важливих складових для його вирішення є інформування населення. Даний захід проводився для вчителів, учнів та батьків аби ознайомити їх з проектом, його основними етапами, майбутніми результатами та вигодами. На семінар прийшло близько 80 осіб серед яких був і мер міста Олександр Бабич.

Голова правління ХОГО «Регіональна рада підприємців», Федір Барулін у своєму вітальному слові сказав: «Енергонезалежна Гола Пристань – це не просто мрія, це мета, яку нашими спільними зусиллями, ми обов'язково досягнемо, і цей проект – вагомий крок, який ми зробимо разом!»

Окрім того, що у навчальному закладі значно підвищиться комфортність і дітям більше не доведеться мерзнути, заходи з енергоефективності дадуть змогу суттєво знизити споживання енергоносіїв, а отже і кошти на їх придбання. Одним із важливих етапів проекту є реконструкція котельні, що постачає теплову енергію до школи та садочка. Відмова від природного газу на користь місцевого біопалива – це важливий крок до енергонезалежного міста.

Ірина ЯРЕМКО
прес-секретар ХОГО "Регіональна рада підприємців"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон