Траурна меса Верді звучала у Херсоні

Траурна меса Джузеппе Верді «Реквієм» прозвучала вчора, 26 квітня у фіналі фестивалю «Амадеус» в пам'ять жертв Чорнобильської трагедії та воїнів, які загинули захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Симфонічний оркестр та хор Херсонського музичного училища під керівництвом заслуженого працівника культури України Дмитра Сірого, за участю майстрів обласної філармонії та провідних музикантів нашого міста виконали надзвичайно складний, вишуканий та глибоко драматичний твір видатного італійського композитора.

Символічно, що концерт відбувся саме у страсний тиждень. «Реквієм» Дж Верді відзначається яскравою оперною стилістикою. Для херсонців, любителів класичної музики, які майже повністю заповнили у цей вечір гостинну залу музичного училища, меса стала довгоочікуваним святом.

Музика такого рівня не часто звучить у нашому місті. І щоб там не говорили завзяті, придирливі критики, меса стала справжньою подією у музичному житті Херсону. Велика подяка авторам цієї ідеї, а також організаторам - директору Херсонської обласної філармонії Юрію Іваненко та начальнику Управління культури Світлані Думинській. Цієї музики має бути більше.

Партії солістів виконали: Тетяна Волгірєва (сопрано), яка до речі є і художнім керівником хору, Іван Бейлекчи (тенор) - один з найкращих виконавців філармонії, Євген Василькович (бас). Багато херсонців звернуло увагу на виконавську майстерність Марії Чумак, студентки львівської консерваторії, чиє величне, чарівне, наповнене яскравими драматичними барвами мецо сопрано стало справжньою прикрасою меси.

У підготовці концерту також взяли участь хормейстер Степан Галуненко, концертмейстер Інна Кулініч, концертмейстер оркестру Діана Манзик.

Фестиваль «АМАДЕУС 2016», який тривав у місті майже місяць скінчився. Херсонці чекають на продовження музичного свята. Колись у нас здається були «Травневі зорі». Може вони знову прийдуть в Херсон?

Георгий БЯНОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон