Херсонський хор переміг у Всеукраїнському конкурсі

3-4 квітня в м. Харків, за підтримки Міністерства культури України, відбувся перший Всеукраїнський конкурс вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства імені Якова Степового.

Конкурс організовано і проведено Департаментом культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Харківським обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів та Харківським училищем культури.

Головна особливість конкурсу – участь в ньому виключно студентських колективів училищ та коледжів культури і мистецтв, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Нинішній турнір став не просто демонстрацією досягнень і виконавського рівня мистецьких колективів, а й надав можливість сформувати напрямки подальшого професійного становлення студентів.

У цьогорічному мистецькому конкурсі взяли участь 25 інструментальних, вокальних та хорових колективів з 11 навчальних закладів. Херсонщину гідно представив колектив українського народного хору Херсонського училища культури, під керівництвом заслуженого працівника культури України, директора училища Михайла Варгуна.

Визначення переможців відбувалося у трьох номінаціях: інструментальні ансамблі, вокальні ансамблі та хорові колективи.

Український народний хор Херсонського училища культури став володарем диплому І ступеня та диплому за краще виконання твору Якова Степового у номінації «Хорові колективи».

Виступи учасників подарували слухачам справжнє свято української музики. На конкурсних прослуховуваннях прозвучали обробки українських народних пісень та авторські твори українських композиторів Якова Степового, Миколи Лисенка, Миколи Леонтовича, Юрія Шамо, Анатолія Авдієвського та багатьох інших.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон