Товариство Червоного Хреста буде популяризувати ідеали доброти і милосердя на Херсонщині

18 квітня 2013 року виповнюється 95 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України, найбільшої за чисельністю в країні громадської організації, основним завданням якої є сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

Нині, коли органи законодавчої і виконавчої влади вишукують нові можливості для поліпшення життя найбільш соціально незахищених верств населення, співпраця з цією громадською організацією набуває особливої уваги.

Взявши на себе з перших днів свого існування благородну місію турботи про здоров'я людей та їх благополуччя, Товариство визначило і реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності, як: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким та малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, дітям вулиці, багатодітним сім'ям, потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій, мігрантам, біженцям та іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки.

Діяльність організації Червоного Хреста підтримується і здійснюється у тісній співпраці з районними, міськими та обласними державними адміністраціями.

З нагоди 95-річчя створення Товариства планується провести в усіх регіонах ряд заходів, спрямованих на подальшу популяризацію в суспільстві ідеалів доброти і милосердя, активізацію волонтерського червонохресного руху тощо. Проводяться вони і в Херсонській області.

Також буде проведено традиційний місячник Червоного Хреста по збору коштів, продуктів харчування та речей першої необхідності для виконання програм надання допомоги вразливим категоріям громадян, який проходитиме в цьому році до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників для допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Довідка. Патронажна служба Товариства функціонує з 1961 року та налічує 3200 патронажних сестер, які щороку надають медико-соціальну допомогу майже 584 тисячам громадян з найуразливіших верств населення.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон