Нардеп Співаковський проводив особистий прийом громадян

Народний депутат України Олександр Співаковський провів у Херсоні черговий особистий прийом громадян - своїх виборців

Херсонці приходять з найрізноманітнішими проблемами - як із дуже серйозними і заплутаними, що мають часом багаторічну історію судових тяжб, так і з такими, для врегулювання яких достатнього просто телефонного дзвінка від нардепа.

І насправді людям не важливо, винне в їх проблемі недосконале законодавство чи конкретний чиновник в конкретному кабінеті. Їм потрібна допомога. Подекуди до мене як народного депутата звертаються з такою надією — наче до останньої інстанції...

Хтось потребує просто юридичної підтримки та супроводу, як ось одному з сьогоднішніх відвідувачів, який має намір судитися з сусідами... Хтось просить про матеріальну підтримку (тільки одні на проведення конкурсу, а інші — щоб купити ліки).

Були сьогодні й питання, що стосуються протиправних дій колекторів, органів державної влади та проблем, пов'язаних зі стихійною торгівлею. Було також кілька земельних питань, по них уже готуються депутатські звернення.

До речі, давно звернув увагу на таку закономірність - відсотків 80 тих, хто приходить на прийом (та й взагалі до громадської приймальні), це люди старшого віку. Напевне, це пояснюється тим, що вони сформувалися при СРСР і тому звикли до того, що хтось повинен опікуватися їхніми проблемами, захищати.

Молоді значно менше, бо вона вже є продуктом нової епохи і у вирішенні своїх проблем більше покладається на власні сили. І це правильно, це вже по-європейськи.

Ну а поки ми перебуваємо ніби на стику цих двох епох - старої і нової, будемо підставляти плече тим, хто цього потребує. Власне кажучи, для цього й створена громадська приймальня і існують особисті прийоми - щоб допомогти кожному, хто прийшов за допомогою.

Олег АЛЕКСАНДРОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон