Олександр Співаковський: Поки Україна має таку талановиту молодь, вона може сподіватись на гідне майбутнє

Про це народний депутат України Олександр Співаковський говорив у стінах Херсонського державного університету, де розпочався V Всеукраїнський фестиваль-конкурс диригентського мистецтва «Музична Таврія».

Мета цього конкурсу - виявлення і підтримка творчо обдарованої молоді, популяризація творчості українських та зарубіжних композиторів, обмін науково-методичним досвідом навчання та підготовки диригентів симфонічних та народних оркестрів, розвитку та престижу української школи диригентського мистецтва, привернення уваги громадськості до проблем розвитку інструментального музичного мистецтва України.

З вітальним словом виступив народний депутат України Олександр Співаковський: «До тих пір, поки Україна має таку талановиту молодь, вона може сподіватися на гідне майбутнє, - звернувся він до учасників і організаторів "Музичної Таврії". - Саме ви стоїте на захисті фундаменту нашої країни - її духовності. Від вас іде така наснага, така велика любов, з якою Україна неодмінно знайде своє достойне місце в світі!»

П'ятий Всеукраїнський фестиваль «Музична Таврія» лише розпочався. Імена його переможців буде оголошено 3 квітня, після завершення третього туру. Але, як стало відомо, один із тих, кого підсумками конкурсу буде визнано одним із найкращих диригентів країни, отримає від народного депутата України Олександра Співаковського персональний приз.

А поки що нагороду для одного з переможців конкурсу народний депутат передав декану факультету культури і мистецтв ХДУ Миколі Левченку.

Олег АЛЕКСАНДРОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон