Херсонцям заміна радянських посвідчень водія на сучасні обійдеться мінімум у 358 гривень

Херсонці повинні обміняти водійські посвідчення радянського зразка на нові, але за це потрібно додатково заплатити.

Департамен ДАІ України вимагає протягом року замінити права старого, радянського зразка на нові, пластикові. Це – вимога нового закону про документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її соціальний статус.

У ДАІ з новацією згодні, бо вважають неправильною можливість їздити з документами неіснуючої країни. А також запевняють, що пластикових прав вистачить усім уже за місяць-два. Поспішати ж не варто, бо замінити посвідчення можна до кінця року.

Інспектори ще раз наголошують, що власникам старих прав нічого перездавати не треба. Просто слід принести документи.

"Фотографії кольорові 3,5 на 4,5. Паспорт, права та медичну довідку", - нагадав речник департаменту ДАІ Олександр Зубенко.

Якщо знайдеться ще й екзаменаційна картка, варто захопити і її також. Якщо ні – нічого страшного, запевняють у Державтоінспекції.

Загалом пластикові права обійдуться у 198 грн плюс медична довідка гривень за 160. Всього 358 грн, не враховуючи вартості фотографування для тих, у кого немає "свіжої" фотографії відповідного розміру.

За матеріалами ТСН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон