Херсонський завод "Укроборонпрому" повністю розрахувався з боргами

Державний суднозавод «Паллада», який входить до складу концерну «Укроборонпром» повністю розрахувався з боргами перед трудовим колективом, які накопичувалися понад два роки.

Працівникам єдиного в Україні підприємства, що випускає ремонтні доки, сплатити понад три мільйони гривень.

Директор «Паллади» Валерій Маломан каже, що ситуація на верфі стабілізувалася після отримання фінансування під контракт на будівництво доку вантажопідйомністю 8,5 тисяч тонн для компанії з ПАР.

Наразі роботи над доком тривають, і здати його в експлуатацію планують уже в травні нинішнього року.

На жаль, далеко не так успішно у заводу складаються стосунки із вітчизняними замовниками. Ще торік на замовлення МВС України «Паллада» розробила та виготовила першу партію з десяти мобільних блокпостів, які можна перевозити на звичайній вантажівці, і легко та швидко встановлювати будь-де.

Випробування (в тому числі й обстрілами) показали надійність конструкції, після чого правоохоронці розплатилися і забрали вісім з десяти блокпостів. Ще два вже четвертий місяць стоять без руху на території верфі. Їх уже оглядали співробітники Державної прикордонної служби України – вони також зацікавлені у таких захисних спорудах. Та грошей на їх придбання, схоже, немає ні в «зелених беретів», ні в поліції.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон