Херсонщина буде з гарними дорогами ?!

На будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонти автомобільних доріг загального користування Херсонської області на 2016 рік із державного бюджету було виділено 219 мільйонів гривень.

Про це стало відомо сьогодні, 22 березня, під час прес-конференції народних депутатів України Олександра Співаковського, Андрія Гордєєва, Сергія Хланя та директора дочірнього підприємства «Херсонський облавтодор» Миколи Савченка.

Для Херсонщини така сума є просто фантастичною, подібного фінансування доріг саме нашої області не було дуже давно і, мабуть, не було б ще довго. Звернули увагу на цю проблему на державному рівні народні депутати від Херсонської області.

В результаті роботи групи нардепів від Херсонщини і було виділено 219 мільйонів гривень на дороги. Загальна протяжність ремонту доріг складає 27 кілометрів.

Географія ремонтних робіт охоплює різні регіони Херсонщини: приміром, найбільше, а це 12, 6 кілометрів поточного середнього ремонту отримала траса Одеса – Мелітополь - Новоазовськ, Цюрупинськ - Гола Пристань-Скадовськ – 6,2 км, Херсон- Нова Каховка – Генічеськ – 2,5 км. 5,5 кілометрів ремонту припадає на дорогу державного значення Мар'янське – Берислав.

«Ці цифри, ці об'єкти – це екзамен для нас. Якщо ми зможемо створити інфраструктуру для дорожнього будівництва, для ремонту доріг в Херсонській області, покажемо, що ми здатні виконувати цю роботу та контролювати її якість разом із громадськістю, цифра може збільшитися до кінця цього року вдвічі. Ми закликаємо всіх небайдужих херсонців приймати у цьому участь, пропонувати підрядників, які б гарантували якість та порядність», - зазначає народний депутат Андрій Гордєєв.

Окрім народних, на конференцію завітали й депутати Херсонської обласної ради, що на думку народного депутата Олександра Співаковського, говорить про злагоджену команду на Херсонщині: «Якщо є командна робота – ми можемо будувати модель відносин з Києвом таким чином, щоб Херсонщині виділялись кошти.

Це не просто ремонт доріг – це залучення інвестицій. До нас прийде інвестор, будуть приїжджати туристи, якщо у нас буде інфраструктура з нормальним сервісом. Якщо немає нормальних доріг – ми фактично відрізані! Окрім дорожнього покриття, лобіюється питання і мостопереходу, що є дуже важливим для Херсона», - говорить Олександр Співаковський.

Наразі в «Херсонському облавтодорі» вже є схема з об'єктами ремонтних робіт, включених до пропозицій плану на 2016 рік, за якою і будуть вестись необхідні роботи.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон