На Херсонщині стартував міжнародний конкурс «Фанфест»

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей відкрито Перший літературний конкурс для юнацтва та конкурс коміксів «ФантФест», повідомляє прес-служба ОДА.

Змагання серед школярів - авторів фентезі - проходить в рамках V Міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі» і триватиме до 14 січня 2014 р.

Організатор фестивалю «Гоголь-фентезі» Валерій Кругов презентував збірку, до якої увійшли твори переможців IV Міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі», в якому взяли участь більше 100 авторів з 10 країн, а також оголосив відкриття юнацького фестивалю «ФантФест» та додав, що крім статуетки «Рудий Панько», організатори планують переможцю вручити електронну книгу з текстами найкращих авторів конкурсу.

Як наголосила директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей Ганна Барташевська, у конкурсі можуть брати участь учні 9-11 класів та учнівська молодь до 21 року. «Для конкурсу було обрано саме жанр фентезі, адже ця тема не обмежує творчу волю учасників», - додала вона.

Разом з тим, директор ліцею ім.О.В.Мішукова при ХГУ Тетяна Таміліна зазначила, що в області активно проводяться заходи для розвитку духовної культури в населення та наразі створюється проект «Про розвиток духовності на Херсонщині».

Довідка. Конкурс проводиться з 1 квітня 2013 року по 14 січня 2014. Термін подання робіт до бібліотеки до 1 листопада 2013 року включно. Жанри творів, які можуть подавати учасники: казка, оповідання, новела, уривок (глава) з великого твору (у тому числі віршованого). Об'єм - до 8 сторінок друкованого тексту. Твір повинен включати елементи реального життя або історії людства в поєднанні з елементами казки або фентезі.

Роботи учасників можуть бути українською та російською мовами, подаються у двох роздрукованих примірниках та у електронному варіанті.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон