У Херсоні вже четверо мільйонерів задекларували свої доходи

Вже понад 7 656 мешканців Херсонської області виконали свій конституційний обов'язок, здавши декларації про майновий стан та доходи за 2012 рік.Їх сукупні доходи склали понад 128 мільйонів гривень, що у півтора рази більше минулорічних показників. Серед тих, хто вже задекларував свої доходи є й чотири мільйонери.

Про це сьогодні, 26 березня, під час прес-конференції повідомив начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Херсонській області Валерій Шмурянов.

Зокрема, Валерій Миколайович зазначив, що сумарний розмір доходу мільйонерів склав 16,4 мільйона гривень. З яких, левова доля, а саме 11,7 млн. гривень належить одному мільйонеру, який заробив свої статки від інвестиційної діяльності. Інші два мільйонери прозвітували про отримання прибутків у вигляді дивідендів, ще один – від продажу нерухомого майна.

Порівнюючи з відповідним періодом минулого року, на цей час в області було задекларовано 3 мільйонери, а в цілому за рік – 15. Скільки ж буде мільйонерів цього року стане відомо вже після завершення деклараційної компанії, а наразі відомо, що всі четверо – мешканці обласного центру.

Загалом, за словами Валерія Шмурянова, найбільш активно звітують до податкової ті, хто у минулому році отримував дохід від реалізації вирощеної сільгосппродукції, - 5514 декларацій, на суму 6,3 мільйони гривень. Ще 670 осіб повідомили про те, що отримали спадщину. Це майже вдвічі більше порівняно з минулим роком. Відповідно й суми задекларованих доходів зросли з 21,8 до 55,8 млн. гривень.

«Найбільші суми доходів задекларували херсонці від отримання інвестиційного доходу 13,7 млн. грн. (20 фізичних осіб) та від продажу нерухомого майна - 14,8 млн. грн. (153 фізичні особи)», - відзначив начальник управління оподаткування фізичних осіб обласної ДПС.

Все більше набуває популярності серед херсонців подання декларації по «Інтернету», на кінець березня 938 херсонців, які вже отримали електронні ключі, виявили бажання скористатись саме таким способом декларування. Наразі в режимі он-лайн подано 53 декларації про майновий стан та доходи.

Валерій Шмурянов закликає громадян, не зволікати з візитом до податкової, та не відкладати його на останній день подачі декларації, 30 квітня, адже, як показує практика минулих років, саме на завершення деклараційної компаній спостерігається найбільша активність громадян, що створює черги, завдаючи незручностей як податківцям, так і громадянам.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон