Презентація нової книги скадовського краєзнавця

В останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнено від фашистських загарбників. Пам'ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині.

71 рік відділяє нас від тієї дати та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

До Дня визволення України та міста Скадовська від нацистських окупантів, 28 жовтня 2015 року в Скадовському краєзнавчому музеї відбулась зустріч вихованців гуртків ЦДЮТ – учнів скадовських та антонівської шкіл, з відомим в нашому місті та за його межами краєзнавцем, вчителем, автором багатьох книг та статей з історії Скадовського краю Олегом Лиховидом, який презентував свою нову книгу «Джарилгацькі легенди».

Автор та дослідник докладно розкрив тему козацтво на острові, а також представив нові докази та факти про матросів-розвідників, які базувались на острові Джарилгач під час окупації міста. Про книгу «Джарилгацькі легенди» цікаво і з натхненням розповіла головний редактор газети «Чорноморець» Тетяна Підгородецька, яка редагувала книгу.

Тетяна Сергіївна зазначила, що робота з цією книгою спонукала її відкрити для себе острів не лише як місце для відпочинку, а й як місцевість з унікальною природою, давньою історією та цікавими легендами. Приємно було спостерігати за тим, як діти зацікавлено слухали та задавали запитання краєзнавцю. Найдопитливіші отримали від автора в дарунок його нову книгу з автографом.

Книги Олега Лиховида не залишають байдужим нікого. Внаслідок багаторічної праці йому вдається розшукати чимало досі невідомих фактів з історії міста та району. Працівники музею Євгенія Степанова та Лілія Перкевич подякували Олегу Миколайовичу за його багаторічну пошукову роботу, цінний внесок до історії Скадовщини, любов до рідного краю та побажали творчої наслаги, вдячних читачів та нових цікавих авторських робіт.

Зустріч пройшла в атмосфері позитиву та зацікавленості до історії Скадовського краю та надихнула дітей до дослідницько-пошукової діяльності. По закінченні заходу для всіх присутніх були проведені екскурсії по залах музею.

Наталя ТАНГЕЛ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон