Прикордонники працюють на Херсонщині

З початку поточного року прикордонники на адміністративній межі Херсонщини з Кримом здійснили пропуск близько 2,5 мільйонів громадян.

Співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління продовжують виконувати завдання на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, в тому числі пов'язані з недопущенням протиправних дій поза контрольними пунктами в'їзду-виїзду та пропуском громадян через адмінмежу.

З початку року прикордонниками Бердянського та Херсонського загонів здійснено пропуск більше 2,5 мільйонів осіб та майже 700 тисяч транспортних засобів.

При цьому, забезпечуючи вимоги законодавства, прикордонники ретельно перевіряють документи у громадян. Загалом, з різних причин через адмінмежу не пропущено 2,4 тисячі осіб.

Виявлено майже 600 недійсних та підроблених документів. Крім того, прикордонниками за скоєння різних правопорушень затримано біля 3000 осіб, половину з яких виявили під час паспортного контролю в контрольних пунктах в'їзду-виїзду. У взаємодії з іншими правоохоронними та фіскальними органами припинено 150 випадків незаконного переміщення товарів і вантажів на суму близько 40 мільйонів гривень.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян, які прямують через адмінмежу завчасно готувати документи, що необхідні для подорожі. Крім того, якщо під час вашої поїздки від вас вимагають неправомірну вигоду просимо відразу повідомляти за телефоном (0552) 46-72-19.

Однак, також звертаємо увагу, не намагатись «вирішити» питання безперешкодного пропуску за грошову винагороду. Нагадуємо, що кримінальна відповідальність передбачена як за отримання хабара, так і за пропозицію чи спробу його дачі.

Максим СОРОКА
Т.в.о помічника начальника Азово-Чорноморського регіонального
управління з питань взаємодії зі ЗМІ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон