В оцінці виборів на Херсонщині думки експертів розійшлися

Полярно протилежними виявилися думки експертів в оцінці перебігу голосування та підведення підсумків місцевих виборів на Херсонщині.

Обласна організація Комітету виборців України зазначає, що «день голосування та підрахунку голосів відбувся спокійно, без значних порушень виборчого законодавства та виборчих прав громадян» (цитата з повідомлення для ЗМІ).

У КВУ нарікають хіба на дефіцит бланків протоколів про результати підрахунку голосів і скриньок для бюлетенів на дільницях.

Натомість активісти громадської організації «Опора» кажуть про «системне нехтування процедурами, що встановлюються законодавством у процесі голосування та підрахунку голосів», а також «порушень, що мають ознаки спроб фальсифікації результатів виборів».

Йдеться, зокрема, про недопущення спостерігачів від «Опори» у містах Таврійську та Каховці, розповсюдження «шпаргалок» із вказівками, за кого голосувати, агітацію у день волевиявлення, знахідки бланків заздалегідь підписаних протоколів тощо.

Тим не менш, експерти не знаходять підстав для того, аби вимагати оголошення виборів недійсними чи такими, що не відбулися. А з порушниками буде розбиратися міліція – туди за один лише день голосування надійшло 38 повідомлень про злочини на дільницях.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон