Як пройшов день голосування у Херсоні?

Як завжди, за днем голосування та підрахунком голосів в обласному центрі спостерігала Херсонська обласна організація Комітету виборців України.

Отже, на місцевих виборах 2015 року на виборчі дільниці Херсонщини вийшло 235 спостерігачів від КВУ, працювало шість мобільних груп, чотири з яких у Херсоні.

Голова Херсонської обласної організації КВУ Дементій Бєлий зазначив, що загалом день голосування та підрахунку голосів відбувся спокійно, без значних порушень виборчого законодавства та виборчих прав громадян, а також без серйозних конфліктів та провокації.

«Найбільш серйозними проблемами стало погане матеріально-технічне забезпечення та підготовка членів дільничних виборчих комісій. Це не спричинило серйозних порушень законодавства тільки завдяки низькій явці виборців, а також чіткій роботі спостерігачів від різних кандидатів», - говорить Дементій Бєлий.

Наприклад, у Херсоні спостерігалась відсутність виборчих скриньок у достатній кількості та якості, через те, члени комісій часто вимушені були обирати одну скриньку з кількох поламаних або заклеювати скетчем щілини на цих скриньках.

Але якщо б явка виборців була вищою ніж виявилась, то скриньок для голосування могло б просто не вистачити.

Та окрім скриньок, в достатній кількості були відсутні і протоколи про підрахунок голосів, а також повна відсутність бланків копій протоколів для спостерігачів та кандидатів.

«Це серйозно гальмувало роботу комісій та провокувало нові порушення, наприклад. Заповнення протоколів олівцями», - зауважив Дементій Бєлий.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон