Поліцейські США відвідали Херсонщину

Херсонські міліціонери зустрілись з поліцейськими США, щоб обговорити питання удосконалення практики взаємодії ОВС з населенням

В рамках Міжнародної Програми підвищення кваліфікації органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США (ICITAР) протягом двох днів з роботою міліції Херсонської області знайомились поліцейські США, представник Посольства США в Україні та Міжнародного Фонду "Відродження".

Приємно відзначити, що Херсонщина стала першою областю в Україні, де іноземні колеги ділилися власним досвідом по взаємодії міліції з населенням на правах партнерів. Про це повідомляє прес-служба УМВД в Херсонській області.

У перший день в м.Нова Каховка відбулася зустріч делегації з начальниками відділів дільничних інспекторів міліції, представниками ДАІ та керівництвом УМВС області. Між присутніми виникла конструктивна бесіда, обговорювались питання матеріально-технічного забезпечення стражів порядку обох країн, зарплатня, пільги, пенсійне забезпечення поліцейських, гості ставили різні питання про особливості роботи української міліції.

Іноземці охоче ділилися своїм досвідом з дільничними інспекторами щодо охорони громадського порядку, налагодження партнерських відносин з населенням. Потім гостям розповіли про методи, які вживає херсонська міліції щодо профілактики злочинності та наркоманії в дитячому середовищі. Зокрема, американцям продемонстрували профілактичні відеоролики про згубні наслідки вживання наркотиків, запобігання насильства в сім'ї, профілактику грабежів. Також вони подивилися відеоролик, знятий міліціонерами для школярів, про переваги ведення здорового способу життя. Делегатам розповіли, що ще одним з напрямків профілактики злочинності на невеликих територіях є залучення громадян до охорони громадського порядку та створення громадських формувань.


Потім іноземців ознайомили з роботою Дніпрянського та Таврійського дільничних відділень міліції. Вразила іноземців іміджева продукція ДАІ, направлена на профілактику дитячого дорожньо-транспортного травматизму: зошити з зображенням того, як правильно переходити дорогу, іміджеві ручки, закладки, щоденники, флікери та ліхтарики. Працівники ДАІ подарували таку іміджеву продукцію кожному іноземцю.

Після невеликої перерви гостей запросили на інструктаж нарядів, які заступають на охорону громадського порядку. Біля приміщення Новокаховського міськвідділу міліції в один ряд вишикувались автомобілі патрульних нарядів ПС, ДАІ, ДСО та приватних охоронних фірм. Американці спостерігали, як начальник міськвідділу міліції проводив інструктаж особового складу: перевіряв готовність до несення служби, доводив інформацію про оперативну обстановку за добу і тиждень, зачитував орієнтування. Після чого гості взяли участь у спільному пішому та автомобільному патрулюванні з новокаховськими міліціонерами. Результатами спільної роботи іноземці залишились задоволені та відзначили високий рівень професіоналізму працівників патрульної служби.

Поліцейські на власні очі переконалися, як професійно і злагоджено працюють патрульні, ввічливо спілкуються з громадянами, роз'яснюють їхні права, розповідають про деякі законодавчі зміни щодо заборони розпивання алкоголю та паління у громадських місцях.


Також делегати зустрілись з представниками органів влади та місцевого самоврядування м.Нова Каховка, служби у справах дітей, КМСД та громадських організацій. Особливо зацікавила гостей співпраця служби у справах дітей та кримінальної міліції у справах дітей УМВС.

Гості з США дізналися, що дільничні інспектори міліції разом з працівниками кримінальної міліції у справах дітей та психологами постійно проводять лекції у школах, у районах області проводяться профілактичні заходи для дітей і дорослих "Скажемо злочинам – ні!" та "Міліція і народ єдині". У свою чергу, американські колеги зазначили, що у їхній країні у дітях з самого раннього віку виховують повагу до поліцейських.

Другий день був не менш насиченим. Великий інтерес у американських колег викликав реконструйований приймальник-розподільник для дітей та ізолятор тимчасового тримання. Гості побачили, що ІТТ та приймальник розподільник для дітей відповідають усім вимогам, затвердженим Європейською конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. А з роботою сучасних чергових частин УМВС та Херсонського міського відділу делегацію ознайомив особисто начальник УМВС генерал-майор міліції Валерій Літвін.

Гості побачили чудово оснащене приміщення з великою кількістю моніторів, на які виводиться зображення з відеокамер зовнішнього спостереження в місті. Завдяки чому стражі порядку можуть швидко реагувати на зміни оперативної обстановки у місті.

Начальник УМВС зазначив, що взаємний обмін досвідом стане дуже корисним у діяльності міліції Херсонщини, адже завжди є чому вчитися і переймати кращі методи роботи у своїх іноземних колег.

Також іноземці були вкрай здивовані, що чергова частина являє собою своєрідну базу даних, куди стікається та де обробляється уся інформація про злочини і події. Адже у них в країні чергова частина виконує лише диспетчерську функцію. За словами американського поліцейського з 35-річним стажем роботи Рональда Гленсора, така робота української міліції є дуже ефективною і він обов'язково розповість про наш досвід своїм колегам в Америці.

На згадку про свій візит делегати подарували херсонським правоохоронцям сувенірні значки шерифів. І уже за традицією усі сфотографувалися на пам'ять.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон