Проїзд в автобусах для школярів Херсона став дешевшим

Безпрецедентний факт: у Херсоні власники міських пасажирських автобусів за власною ініціативою знизили вартість квитків для школярів по буднях з трьох до двох гривень.

Причому з дітлахів часто-густо навіть не вимагають пред'являти проїзні або учнівські квитки, чи свідоцтва про народження – тільки якщо пасажир на око видається старшим, ніж стверджує.

Але поки що «стихійна» пільга діє тільки на семи маршрутах, які підприємці обслуговують за договорами із комунальним підприємством «Херсонтранссервіс». Там факт зниження ціни проїзду для дітей підтверджують, але пояснення з цього приводу журналістам давати не поспішають.

А от власники автобусів розповіли, що після зміни керівництва у міській міліції, прокуратурі та й у названому КП вони позбулися численних тіньових платежів, що їх чиновники та «кришувальники» в погонах різними способами витискали собі в кишеню. Зізнаватися «на публіку», що такі платежі існували, і скільки доводилося викладати, дрібні бізнесмени не схотіли, але громаді віддячили здешевленням їхніх послуг для хлопців та дівчат.

Муніципальна влада «досягненням» також не хвалиться – адже то не її ініціатива, а внесок підприємців, чиї доходи зросли через відсутність «корупційної складової». Хоча заступник міського голови Сергій Черевко закликав перевізників з приватних фірм вчинити так само, як і їхні колеги, котрі працюють на маршрутах «Херсонтранссервісу».

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон