У Скадовську відбулась посвята у козачата

Напередодні святкування Дня захисника України та Дня козацтва, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, військових традицій і звичаїв українського народу, відбулося святкове дійство – «Посвята в козачата».

На гостину в ясла-садок № 4 комбінованого типу Скадовська до дітлахів завітали справжні українські козаки: отаман Федір Оксенюк, наказний отаман Іван Богданов, сотник осавульської служби Олександр Леляков та капелан УК отець Володимир.

Вони познайомили дошкільнят з традиціями козацтва та прапором Українського Козацтва Скадовщини, з козацькою зброєю та атрибутами. А отаман УК Федір Оксенюк та капелан УК отець Володимир провели святковий обряд посвяти в козачата.

Малюки заспівали українських пісень «Їхав, їхав козак містом», «А мій милий – вареничків хоче», завели таночок «Ой гоп, черевики», погралися в народні ігри. Хлопчики старшого дошкільного віку показали свою спритність та відвагу під час козацьких перегонів.

Наталя ТАНГЕЛ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон