Володимир Сальдо отримав посвідчення кандидатів

Херсонська міська територіальна виборча комісія видала Володимиру Васильовичу Сальдо посвідчення кандидата на посаду Херсонського міського головита кандидата у депутати Херсонської міської ради від політичної партії «Наш край».

У партійному списку Сальдо значиться як «перший кандидат», і стане депутатом в усіх випадках, якщо партія подолає бар'єр у 5%.

Крім того, стало відомо, що нинішній голова Херсонської ТВК подав заяву про складання із себе повноважень.

Аналітики припускають, що це сталося через той шалений тиск, який чинила на Олега Бузіна політична сила, яка привела його у склад ТВК («Народний фронт»).

Люди наближені до Бузіна, говорять, що як професійний юрист він чудово розуміє всю несуразність ситуації, і не хоче нести кримінальну відповідальність за дії, тих, хто стояв за його спиною.

Опосередковано, це ще раз підтверджує ті думки, які я висловив у статті «Херсон має 20 кандидатів у мери» щодо можливих скандалів та фальсифікацій, які будуть при підрахунку голосів.

Висловлюють припущення, що новим головою комісії може стати Юрій Христич. Якщо це так, то ситуація набуде нового забарвлення. Адже пан Христич це той самий славнозвісний заступник Володимира Сальдо, з яким він попрощався ще під час свої каденції до того, як став народним депутатом.

Кажуть, що тоді Юрій Петрович пішов «за власним бажанням», але зовсім не з власної волі. Розставання було болісним, і все тому, що галузь, яку опікував Христич (транспорт та зв'язко) викликали дуже багато нарікань як у мешканців міста, так і у керівництва мерією.

За тиждень до офіційного старту виборів, пан Христич був неодноразово помічений у штабі мертвонародженого проекту «Херсонці».

На кого буде працювати Христич, поки незрозуміло. А от чи вдасться Юрію Петровичу у разі призначення головою налагодити роботу всієї комісії, це питання викликає сумніви.

Ні, як колишній лідер комсомольського руху у Херсоні, він вміє організувати маси, але як фахівець? Подивимося, як воно буде на ділі. Що пам'ятатиме Христич «добро» чи «зло»? Що буде ним керувати жага «помсти» чи «справедливості»?

Вже завтра повинні розпочати друкувати бюлетені, в яких у відповідних місцях буде стояти прізвище Сальдо Володимир Васильович.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон