Кожен десятий демобілізований учасник АТО на Херсонщині шукає роботу

З окопів на східному фронті демобілізовані бійці з числа мешканців Херсонщини чимчикують простісінько на «біржу праці».

Поки хлопці воювали, їхні підприємства через кризу та відсутність замовлень зупинилися або взагалі збанкрутували. Самотужки знайти роботу багатьом також не вдалося, тому ще не знявши форми, вони йдуть ставати на облік до служби працевлаштування.

З початку року туди уже поставили на облік 292 чоловіка – кожного десятого з демобілізованих, і їхня кількість постійно зростає.

"Якщо в січні-жовтні приймали тільки поодиноких учасників АТО, то зараз щотижня ставимо на облік по 50-60 земляків, котрі повернулися з фронту. Далеко не всім є змога запропонувати постійну роботу за фахом – з уже згаданих 292 осіб на обліку залишається 224, - коментує перший заступник директора обласного центру зайнятості Людмила Барабаш.Для них задіяні програми громадських робіт, надається фінансова допомога для створення власного бізнесу тощо".

Цьогоріч на Херсонщині відновили програму участі безробітних у охороні громадського порядку завдяки спільному фінансуванні місцевих бюджетів та служби працевлаштування. У рамках проекту вони отримують зарплатню не нижче мінімальної, плюс допомога з безробіття.

Для влаштування у «шерифи» перевага надається саме учасникам АТО – вони відповідальні, розуміють, що таке дисципліна, володіють навичками рукопашного бою і можуть швидко приборкати якогось хулігана чи злочинця. Такими «шерифами» вже стали 34 ветерани війни на сході, але демобілізованих шукачів роботи незрівнянно більше. І для них потрібні нові проекти у сфері зайнятості.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон