Гроші та владу - в громаду!

Альтернативою відомим в Україні політичним проектам олігархічно-лідерського типу сьогодні є Політична партія «Партія місцевого самоврядування».

Це єдина в Україні партія парламентського типу, заснована у 2009 році, вона не фінансується «третіми особами» або державою. Депутати від Партії місцевого самоврядування голосуватимуть в місцевих радах не в угоду олігархам, а відповідно вимог виборців та власних переконань, принципів і совісті.

Вченою Радою партії розроблено Концепцію децентралізації влади з передачею повноважень та ресурсів від центральної влади до органів місцевого самоврядування.

Децентралізацію влади закладено в Програму партії та розроблено практичний механізм її проведення відповідно до чинної Конституції України. Повноваження обласних та районних державних адміністрацій делеговані їм обласними та районними радами.

Ради можуть відкликати делеговані повноваження на будь-якій сесії – після цього місцева влада буде обиратися під час місцевих виборів, а не призначатися з Києва. В Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» необхідно врахувати відкликання повноважень і фінансувати не обласні та районні державні адміністрації, а відповідні органи місцевого самоврядування.

І для цього зміни до Конституції України сьогодні вносити немає необхідності. Концепція децентралізації влади була направлена керівництву країни, проте підтримки в уряді Віктора Януковича не отримала. Нинішня влада ідею децентралізації підтримала, але практична передача влади органам місцевого самоврядування сьогодні підміняється адміністративно-територіальною реформою, яка «нав'язується» зверху.

Адміністративно-територіальну реформу не варто взагалі пов'язувати з децентралізацією влади. Закон України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» регламентує можливість такого об'єднання за бажанням самих територіальних громад.

Ці, масштабні та життєво необхідні для України, реформи наразі неможливо провести без реформування Верховної ради України.

Партія місцевого самоврядування пропонує скоротити чисельність народних депутатів до 300 осіб та поділити парламент на дві палати: 150 депутатів Верхньої палати обиратимуться за відкритими партійними списками, а 150 депутатів Нижньої палати – потрібно не обирати за мажоритарною системою, а делегувати від обласних рад для вирішення конкретних проблем своїх регіонів. Ці делеговані депутати повинні регулярно звітуватися перед обласними радами про результати своєї роботи і можуть бути відкликані будь-якої миті за рішенням сесій обласних рад.

Для організації виконання поставлених завдань склад кандидатів в депутати від Партії місцевого самоврядування сформовано на підставі проведеного вивчення громадської думки та виходячи з професійних даних кандидатів.

Очолює Партію місцевого самоврядування заслужений економіст України, доктор наук з питань державного управління, професор Академії муніципального управління України – Кондрашов Олександр Миколайович. Наразі партія висунула його кандидатом на посаду Київського міського голови.

На посаду Херсонського міського голови партія також висунула достойного кандидата – Бєлоусова Андрія Валерійовича. Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Херсонській області, підполковник, у свої 34 роки має три вищих освіти та вчений ступінь кандидата наук з питань державного управління. Зважаючи на специфіку своєї служби, краще за будь-кого, володіє інформацією про усі інженерні комунікації обласного центру та пов'язані з ними проблеми.

В Херсонській області партійну організацію очолює Мельник Михайло Андрійович – кандидат наук, магістр державного управління, економіст, юрист, агроном та гірничий інженер. П'ять різноманітних вищих освіт та значний досвід роботи на керівних посадах в державних компаніях, підприємствах, Міністерстві аграрної політики та продовольства України, Рівненської та Херсонської державних адміністрацій, є необхідною базою для успішного управління територіальною громадою.

Херсонською міською організацією Політичної партії «Партія місцевого самоврядування» керує Власенко Дмитро В'ячеславович 1985 року народження – магістр права, адвокат, директор юридичної компанії.
До складу кандидатів в депутати обласної, міської та районних рад від Партії місцевого самоврядування увійшли наукові діячі, керівники підприємств, фермери, голови ОСББ, приватні підприємці та фахівці у різних сферах діяльності – усі ті, хто наполегливою працею здобувають успіх.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон