«Лєпта» збирає друзів на Херсонщині

З метою відродження добрих традицій – ярмаркування та доброчинності – вісім років тому активісти благодійного фонду «Лепта» організували й провели не просто виставку-продаж, а справжній культурно-масовий захід, присвячений престольному святу Каховки – Покрові Пресвятої Богородиці.


Ось і цього року, 11 жовтня на п'ятачку перед входом до стадіону «Авангард», за ініціативи БФ «Лєпта» та підтримки Каховської міської ради, відбувся 8-й щорічний благодійний Покровський ярмарок. Колориту й яскравості тут вистачало: під час проведення торгівлі майстрами з вишивки бісером та атласними стрічками, шиття м'яких іграшок, плетіння та виробів з соломки, прикрас із бісеру й самоцвітів, виробники продукції харчування власного виробництва, постійно лунали запальні мелодії, народні пісні та виступи гостей і організаторів заходу.

Міський голова Олександр Карасевич привітав присутніх з наступаючим святом Покрови, та здійснив невеличкий екскурс у традиції Каховки, а подружжя Світлана та Ігор Бжезицькі нагородили призами «Лєпти», Владислава Боше (м. Каховка), Аніту Насадюк (с. Роздольне), Ольгу Кухту (Нова Каховка) та їхні сім'ї, за якими вже давно піклується БФ «Лєпта».

Традиційно під час ярмарку проводився і благодійний збір коштів на лікування важкохворих дітей. У своєму звіті про роботу фонду за останній період його директор С. Бжезицька доповіла, що загалом на допомогу важкохворим дітям Каховщини, а також сусідніх районів було зібрано 150 тис. грн. протягом 2014р. і 79 тис. грн. – тільки за І півріччя року, що триває.

"Каховська зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон