Про реформи в Україні говорили представники «Народного фронту»

Тернистий шлях реформ в Україні: факти та приклади - саме так звучить тема прес-конференції, яка сьогодні, 14 жовтня, пройшла у місті Херсоні.

Головним спікером заходу виступив голова Херсонської міської організації Політичної партії «Народний фронт» Михайло Жаров.

Усім відомо, що Україна сьогодні – на шляху реформ. Подекуди тернистому, але, як вважають представники політичної сили «Народний фронт», необхідному.

Напередодні виборів вистачає популістських гасел від окремих політсил, які, спекулюючи на настроях людей, понижують підтримку громадянами досить болісних, але необхідних змін у країні.

Ситуація, в якій опинилася Україна, не унікальна. Немає жодного прикладу у світі, де реформи за подібних умов, у яких знаходиться наша держава, не викликали б невдоволення громадян.

«Сьогодні з'явилися заяви від деяких політичних сил, які намагаються підірвати довіру до тих реформ, які зараз проводить влада на чолі з Прем'єр-міністром, лідером партії «Народний фронт» Арсенієм Яценюком. Тому хочеться роз'яснити нашим громадянам, що влада потребує нашої підтримки, адже реформи будуть втілюватися і надалі. Результати від таких реформ, звичайно, відчуваються не одразу, але так відбувалось у багатьох європейських країнах», - зазначає голова Херсонської міської організації Політичної партії «Народний фронт» Михайло Жаров.

Сьогодні в Уряді України, за словами Михайла Жарова, працюють над стабільністю, працюють над позитивними змінами в житті українців, та чудово розуміють, що зроблено не все, що потрібно.

Команда урядовців націлена на результат. Головне їхнє завдання ‐ щоб кожен українець на собі відчув результати позитивних зрушень в державі. Чи можливі миттєві результати? Ні. Наприклад, перші наявні результати реформ у Сінгапурі з'явилися через 15 років роботи, у Польщі через 5 років – і це за умови постійної підтримки з боку Європи, у Грузії люди почали відчувати перші результати за 3 роки.

«Всі критики уряду мають менше говорити, а приходити працювати і показувати результати. Також уряд потребує активнішої підтримки Парламенту ‐ без підтримки коаліції Уряд не може впроваджувати реформи. На сьогодні народні депутати підтримали лише третину поданих Урядом законопроектів», - говорить Михайло Жаров.

Як приклад, він навів деякі ключові реформи та результати Уряду:

1. Урядом стабілізовано фінансово-економічну ситуацію в країні. На рахунках казначейства знаходиться більше 45 млрд грн, при тому, що у лютому 2014 року на рахунках було лише 108 тис грн. Курс гривні стабілізовано. Реалізується програма взаємодії з МВФ (отримано $6,7 млрд).

2. Вперше в історії України Уряд відповідально ставиться до своїх боргових зобов'язань, це визнала й Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард під час візиту в Київ у вересні. Урядом проведено перемовини та досягнута домовленість з кредиторами про списання 20% - 4 млрд дол - боргу та відтермінування виплат по тілу кредиту на 4 роки.

3. Всі соціальні виплати здійснюються вчасно, без затримки ‐ не зважаючи на спад економіки та військові дії на території країни. Більше того – знайдено можливість підвищення рівня соціальних стандартів на 3 місяці раніше, ніж заплановано – з 1 вересня. Всі соціальні стандарти зросли у середньому на 13%. Загалом же, внаслідок збільшення прожиткового мінімуму, зросли понад 80 видів соціальних виплат, допомог, компенсацій, стипендій тощо для більше 12,5 мільйона громадян.

Як реформи Уряду відчуваються у Херсоні?

Нещодавно у Херсоні стартував набір в нову патрульну поліцію. На презентації був присутній Міністр МВС України, Член Полiтичної та Вiйськової ради "Народного Фронту" Арсен Аваков.. За даними облУМВС, всього служити у поліції виявили бажання 3532 особи. З них майже 65% відсотків – чоловіки, 55% кандидатів мають вищу освіту, 62% мають посвідчення водія.

Роботі Центрів з надання безоплатної правової вторинної допомоги, відкритих у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, народний депутат від «Народного фронту» і радник міністра юстиції Дмитро Сторожук дав оцінку «задовільно» під час свого візиту на Херсонщину 6 серпня.

На сьогоднішній день районами міста розглянуто біля 15 тисяч заяв по субсидіям, оброблено біля 14 тисяч, надано субсидій – більше 12 тисяч осіб.

«Дуже важливо, щоб люди відрізняли популістські заяви від реальних реформ в країні. Ми йдемо до формування демократичної громади, це дуже складний процес», - заявляє голова Херсонської міської організації Політичної партії «Народний фронт» Михайло Жаров.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон