"Голос України" про електоральний скандал на Херсонщині

Двоє найбільш популярних кандидатів у міські голови Херсона всього за лічені тижні до голосування можуть опинитися «за бортом» виборчої кампанії.

Херсонська міська виборча комісія вже відмовила у реєстрації колишньому градоначальнику Володимиру Сальдо, котрого репрезентує партія «Наш край».

Підстава – одночасне членство Володимира Васильовича у «Нашому краї» і в «Партії регіонів». Та кандидат у кандидати вирішив боротися, пообіцявши оскаржити ухвалу ХМВК у суді.

«Мені закидають членство у Партії регіонів, з якої я офіційно вийшов більше року тому. Моя заява написана ще 5 серпня минулого року. Наприкінці серпня 2014-го її задовольнила конференція міської партійної організації.

Втім, неважливо, коли саме відбулася ця конференція. Будь-яка людина перестає бути партійною і займати партійні посади з моменту подачі своєї заяви. Про це сказано у статті 6 Закону України «Про політичні партії», - наголошує Володимир Сальдо у своїй заяві для ЗМІ.

Прикметно, що проблеми виникли й у тезки пана Сальдо та його одвічного опонента – діючого мера Володимира Миколаєнко, котрий очолив муніципальну владу після революції гідності. Його кандидатуру комісія зареєструвала, однак згодом виявилося, що в пакеті поданих документів замість декларації про доходи за 2014 рік чомусь є декларація за 2013-й.

А це вже підстава для опонентів вимагати зняття Володимира Васильовича-2 з електорального забігу. І, здається така перспектива його відчутно нервує. «Хтось дуже сильно зацікавлений, щоб усунути найбільш реальних кандидатів від участі у виборах», - поділився Володимир Миколаєнко своїми підозрами із кореспондентом «Голосу України» у телефонному бліц-інтерв'ю.

Стосовно того, що саме «Васильовичі» в Херсоні є потенційними лідерами симпатій городян, немає сумніву навіть у експертів. Так, соціологічна лабораторія обласної організації Комітету виборців України визначилася в ході свого опитування: якби вибори відбулися наступної неділі, за Володимира Сальдо проголосували б 16 відсотків їх учасників, за Володимира Миколаєнко – 23,7 відсотки.

Вісьмох інших кандидатів висловили готовність підтримати від 1,1 до 6,8 відсотка херсонців. Розрив значний, але все ще може змінитися: адже кожен п'ятий респондент досі не визначився, за кого віддасть свій голос. А ще 12 відсотків вагаються: чи йти голосувати взагалі, чи залишитися вдома.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон