День Незалежності в Херсоні: патріотично, але без офіціозу

Організатори святкування Дня Незалежності в Херсоні цього разу перевершили всі наші найвибагливіші сподівання.

Заходи були на будь-які смаки: комусь - вернісаж, іншим - кінопокази, третім - концертні програми. Чимало городян з ніг збивалися, бажаючи якомога більше побачити.

Вразили яскравим самобутнім мистецтвом колективи художньої самодіяльності, які приїхали з різних кінців області показати херсонцям високий "провінційний" майстер-клас.

Своїми запальними танцями, колоритними українськими піснями, щирим дзвінкоголоссям вони змогли "завести" херсонську публіку, яка зазвичай не дуже відзначається активністю.

І дорослі, і діти не могли встояти на місці і підтанцьовували в такт веселим талановитим аматорам з таврійської "глибинки".

Цьогорічне святкування Дня Прапора і Дня Незалежності України остаточно поставило крапку на нудних заорганізованих святах - зібраннях в "Ювілейному" "чинных и благородных " можновладців усієї області з відшліфованими стандартними концертами. За 2-3 дні до самого свята...

Відбувши "захід", керівництво продовжувало святкувати корпоративно своїм колом, а херсонці в день «червоної» дати сиротливо бродили по місту, не знаючи, куди приткнутись, і заздрили масовому святкуванню у Києві.

Обласному управлінню культури на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Світланою Думинською і, звичайно ж, за підтримки влади, вдалося перетворити «червону дату» в яскравий феєрверк різноманітних заходів.

Крім того, 24 серпня херсонці не лише веселилися, а й збирали кошти та плели маскувальні сітки для східного фронту...

А ще дякували землякам-захисникам за мирне небо...

Скептикам скажу: у нас би уже було немало змін на краще, якби не війна... І клята корупція... Подолаємо (разом!!!) - ще більше буде у приводів для доброго настрою і веселих свят...

Любов ЛАГУТЕНКО
Заслужений журналіст України

Фото Олександр Корняков

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон