Скадовчанам нагадують - чистоту у місті треба підтримувати

«Чистота в місті – турбота кожного з нас!» — таке гасло повинно лунати з вуст кожного скадовчанина і саме це повинно конкретними діями втілюватись в життя.

Санітарний стан і порядок у рідному Скадовську, завжди були справою не лише міської ради, комунальних служб, але й усієї громади.

Благоустрій міста Скадовська – це питання, яке стосується кожного мешканця міста. Залишатися байдужим та чекати, що хтось прибере замість нас є просто недопустимо. Здається, ніби всі з цим згідні, кожен киває головою, коли мова йде про прибирання території, коли боремося зі сміттям разом і, як в першому класі, вчимося викидати сміття у смітники, щоб не засмічувати довкілля. Але, разом з тим, часто «вилазять» усі недоліки, в яких винні самі мешканці, один з них — звалища сміття в несанкціонованих місцях.

Самі жителі, прибираючи власні домівки та подвір'я, викидають сміття де заманеться, вважаючи, що те, що діється за межами їх оселі – це вже не їхня справа. Обрізаючи дерева, збираючи листя чи сміття на власних присадибних ділянках, люди складають його на прилеглих ділянках, або там, де відсутні господарі, перехожий там же кидає пляшку, інший папір, ще хтось пізненько увечері, щоб ніхто не бачив, виніс побутове сміття, ну, щоб йому "під носом не пахло"... і так народжується несанкціоноване сміттєзвалище. Таке ставлення жителів нашого міста до благоустрою просто обурює!

Нагадуємо, що в місті постійно будуть проходити рейди Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, з відео та фотокамерами, тому жодному порушнику не вдасться уникнути відповідальності. На нього буде складено адміністративний протокол, згідно якого доведеться сплатити штраф. Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста буде вас інформувати на сайті міської ради та в районній газеті "Чорноморець" додаючи відео та фоторепортажі.

Тому нагадуємо, що викидання сміття у невстановлених місцях карається адміністративним штрафом, згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в розмірі для фізичних осіб-громадян від 340 грн. до 1360 грн., для посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.

Якщо Ви самі станете свідком такої події і зможете сфотографувати порушення, або знаєте злодюжку, телефонуйте за номером 5-22-20 або 5-25-11 і приносьте свої матеріали. Ми будемо дуже Вам вдячні, адже всі разом ми робимо одну загальну справу.

Пам'ятаймо, що наша поведінка є прикладом для наслідування нашими дітьми та онуками. Давайте закладемо у них основи внутрішньої культури та, як справжні господарі, збережемо свою маленьку Батьківщину – рідне місто для них і для себе. Адже ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок і порядок, а відтак, і хороший настрій усім мешканцям, відпочиваючим та гостям Скадовська.

Нехай чистота та охайність стануть нашою доброю звичкою та візитівкою міста!

Скадовська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон