Херсонські вузи мають прослідкувати за студентами-іноземцями

За інформацією міграційної служби області, в херсонських вузах цьогоріч навчалось понад 100 іноземців. Чимало з них влітку вже отримали дипломи про вищу освіту, відтак зобов'язані покинути України.

Посвідка на тимчасове проживання в Україні, яку іноземець отримує, приїхавши до на нас навчання, діє на час його навчання, - пояснюють в обласному Управлінні міграційної служби.

Отримавши диплом про закінчення навчального закладу, випускник повинен покинути територію нашої держави у визначений законом термін - протягом місяця з дня отримання ним рішення про скасування посвідки.

Довше перебування є нелегальним і карається згідно українського законодавства (ст. 203 КУпАП).

Вищі навчальні заклади, як юридичні особи, які приймають іноземців, повинні забезпечити своєчасне роз'яснення їм прав, свобод і обов'язків, передбачених законодавством України, а також несуть відповідальність за своєчасне оформлення документів на право їх перебування в Україні, пересування по території країни і виїзд з України після закінчення визначеного терміну. Порушення цих Правил навчальними закладами, тягне за собою адміністративну відповідальність згідно із законодавством України (ст.204 КУпАП).

Іоанна Євич
УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон